Reduceri!

Pachet – carti Ramana Maharishi

69.00 lei

Descriere

Pachet – carti Ramana Maharishi, conține patru cărti referitoare la viața și învațăturile pline de înțelepciune ale lui Ramana Maharshi.

Cărtile din, Pachet – carti Ramana Maharishi, sunt următoaele:

Cartea Mesajul lui Maharshi,

conține experiența iluminatoare a lui Paul Brunton trăită cu ajutorul ghidului său spiritual, Ramana Maharshi, cât și momentele fascinante ce s-au derulat în timpul căutarii sale spirituale cât și cele petrecute în prezența înțeleptului.

Cartea Cuvinte Iluminatoare,

conține esența învățăturii lui Ramana Maharshi. El oferă aici modalități simple și eficiente pentru a-ți descoperi adevărata ta esență spirituală, sinele nemuritor Atman.

Cartea Conștient de Nemurire de Paul Brunton,

conține conversațiile lui Ramana Maharishi avute cu discipolii săi, notate de Paul Brunton și Mungala Venkatarmiah.

Învățături spirituale secrete, adevărate bijuterii spirituale, decodate de Ramana și revelate în cea mai simpla modalitate de înțelegere accesibilă atât  celor învățați cât și oamenilor de rând.

Pentru cei interesați de spiritualitate aceată carte li se adreseză prin conținutul de sfaturi și recomandări spirituale foarte simple, pe înțelesul tuturor și ușor de pus în practică.

Fragment din cartea Conștient de nemurire de Paul Brunton:

Î. O să îmi facă rău dacă continui să fumez?
R. Da, pentru că tutunul este o otravă. Mai bine fără ea.

Î. Ce sunt patimile?
R. Sunt aceeași forță ca și cea folosită în meditație – doar că îndreptată în alte direcții.

Î. Recomanzi renunțarea la carne și la băuturile alcoolice?
R. Da. Este recomandat să se renunțe la ele, deoarece renunțarea este un instrument folositor pentru începători.

Dificultatea în ce privește renunțarea la ele nu constă în aceea că sunt foarte necesare,ci în faptul că am ajuns să ne obișnuim cu ele în mod mecanic.

Până când mintea ajunge să fie fermă în realizarea atinsă, trebuie să aibă o imagine sau o idee la care să se gândească, dacă nu, meditația va lăsa loc foarte repede somnului sau gândurilor de tot felul.

Da, meditația dimineața devreme la trezire este cea mai bună alegere deoarece atunci mintea este liberă de gânduri, griji, etc.

Cu privire la meditația în grup sau singur: a doua variantă este recomandată pentru începători, dar trebuie să învățăm să avansam până în punctul în care ne creăm propria solitudine mentală;

Iar atunci nu mai contează unde ne aflăm. Trebuie să învățăm să găsim solitudinea (mental) în mijlocul societății; nu trebuie sa renunțăm la meditație pentru că ne aflăm în mijlocul oamenilor.

Trebuie să practicăm chiar și atunci, însă nu ostentativ – ci în secret [în interior]. Nu vă dați în spectacol cu faptul că meditați.

Atunci când atenția este îndreptată către obiecte și către intelect, mintea este conștientă doar de acestea. Aceasta este starea noastră prezentă.

Dar atunci când ne focalizăm asupra Sinelui din interiorul nostru devenim conștienți doar de El. Prin urmare, totul este o chestiune de atenție.

Mintea noastră s-a focalizat atât de mult asupra lucrurilor exterioare, încât acestea au înrobit-o, iar acum o trag după ele în toate direcțiile.

Î. Mintea este volatilă și rătăcitoare. Cum o putem controla?

R. Dacă îți vei îndrepta atenția pe loc la întrebarea „Cine este ființa în care apare această rătăcire?” agitația minții de acolo-colo încetează.

Există o esență subtila a mâncării; acesta este cea care afectează mintea. Prin urmare, pentru cei care se străduiesc să practice meditația pentru descoperirea Sinelui, există restricții alimentare care este recomandat să fie urmate.

Alimentele satvice [pure] susțin meditația, în timp ce carnea, care este un aliment rajasic [activ, excitabil] și alimentele tamasice [grele] o împiedică.

Cartea Imnuri de slava pentru Arunachala Shiva, conține experiența de contopire a sinelui spiritual al înțeleptului Ramana Maharshi, cu Dumnezeu Tatăl,  personificat aici sub numele de Arunachala Shiva.

Prin cuvinte puține așternute sub formă de strofe, înteleptul descrie experiența de iubire și bucuria regăsiri dintre creatura umană și creatorul sau Dumnezeu, contopirea picăturii, sufletul uman, cu oceanul beatitudinii, Dumenzeu Tatăl.

Pachet – Carti Ramana Maharshi, editura Infinit.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.